19 грудня здобувачі освіти 35 групи з професії «Кухар; офіціант, бармен» взяли участь у конкурсі «Ресторанний турнір», який підготували і провели майстри виробничого навчання Марія Ценькало та Олександра Симко. Значення професії «Офіціант, бармен» у сучасному ресторанному господарстві неоціненне. Офіціант –бармен повинен володіти здібностями актора, дипломата, лікаря – психіатра, добре знати мову, як рідну, так і іноземну, мати гарну поставу та ходу, бути ввічливим, дотепним, витривалим та люб’язним, мати певну кваліфікаційну підготовку. Метою заходу було розвивати логічне мислення, творчість, працьовитість, впевненість у власних силах; вдосконалювати уміння творчо працювати в команді; виховувати інтерес та почуття поваги до обраної професії , довести , що професія офіціанта-бармена – це постійний пошук, нескінченна творчість та винахідливість. Конкурс складався із таких завдань: "Ерудит", "Розминка", "Вікторина", "Естафета" та невеличкого конкурсу для глядачів. В процесі проведення конкурсу учасники гри згадали обладнання та інвентар закладів ресторанного господарства, здобуті знання з англійської мови за професійним спрямуванням, кулінарну характеристику страв та вправлялися у професійній підготовці.
20:08 19.12.2023